Tirsdag d. 22 september er der fest i Egernsund, da fylder vores kirke 100 år.

Og det er vores kirke fordi vi har selv bygget den. Kirken er nemlig bygget af delvis sponsorerede materialer og frivillig arbejdskraft, så det er Egernsundernes kirke, og ikke andres. Egernsund sogn er i øjeblikket midt i en kirkestrid, så alt er gået i stå, og på trods af at vi alle har betalt vores kirkeskat, er der ingen penge at hente i kirkekassen til at holde en lille fest for. Men heldigvis bor vi i Egernsund, så hele byen har samlet ind, så vi kan holde en fest i dagens anledning.

Mange firmaer og privatpersoner har sponsoreret gaver og penge, og det skal i have mange tak for, også tak til de anonyme, der har indbetalt på festkontoen og til de pensionister der har skænket en pose kaffe til festen, og til alle de frivillige hjælpere. Borgergruppen er meget glad for denne hjælp for uden den kan det ikke lade sig gøre at fejre kirkens 100 års fødselsdag.

Festen starter kl. ca. 18:30 med en velkomst af Gråsten Blæsergruppe. Der er festgudstjeneste kl. 19, med forhenværende provst Lorenz P. Christensen, sognepræst Birgitte Christensen og sognepræst for den tyske menighed Sylvia Laue. Under gudstjenesten vil der være musiske indslag med b.la. Sønderborg Mandskor og den klassiske guitarist Sebastian Holm Jespersen.

Efter gudstjenesten er der festlig komsammen uden for kirken, hvor der også er underholdning og her serveres der kaffe m.m.

Hele byen opfordres til at flage på denne dag.