Kasserer Heidi Helming´s redegørelse af ”Den hellige krig”

 

Da jeg i sin tid fik at vide at Birgitte havde opsagt sin stilling, blev jeg meget skuffet og ked af det. Jeg havde hele tiden været af den opfattelse, at hun var rigtig glad for at være præst i Egernsund Kirke. Efter nogle dage kom sandheden frem, hvorfor hun ikke kunne og ville være præst i Egernsund, og det havde noget at gøre med det menighedsråd der sad, hvor over halvdelen var Indre missionsk.

 

Jeg har talt meget med formanden Margit Kristensen, og var rystet over alt det, der skulle til at ske af aktiviteter af anden kirkelig tro. Jeg kunne ikke sidde i et menighedsråd, hvor nogen var skyld i at vores præst var nødt til at sige op.

 

Den 18. februar 2009 husker jeg tydeligt, jeg var nervøs som bare pokker, hvad skulle der ske, hvor mange ville møde op og der var mange spørgsmål. Jeg blev meget positivt overrasket over at se så mange der støttede op om vores præst. Da mødet gik i gang, var jeg imponeret over hvor forberedt alle var, hatten af for alle der mødte op.

 

Nu er der en tænke pause i gang, men min tænke pause sluttede den 18. februar om aftenen. Jeg støtter fuldt og fast op om vores præst Birgitte Christensen.

 

Der er blevet udtalt meget i denne her sag, men de tilbage blivende i menighedsrådet (Lisa, Kirsten og Peer) synes jeg har gentagende gange optrådt usande. Der er blevet både skrevet og sagt at man var ligeglad med hvad sognet mente, fordi det var dem der bestemte, og det synes jeg alle i sognet skal vide.
Hvordan vil de skabe et kirkelig liv, når de er ligeglad med hvad sognet vil have??????

 

Jeg personlig synes, at alle skal udtræde af menighedsrådet, så der kan blive et nyt valg,  så vi én gang for alle, kan få sagen lukket, der er jo ingen der siger at de ikke kan stille op igen til et nyt valg! Men det er nok ikke sikkert at de kommer ind igen, er det de er bange for, at tabe magten?????

 

Jeg vil til slut takke alle og en hver, der kæmper for at vi kan få vores præst Birgitte Christensen igen. Og jeg støtter alt 100%.

 

Vi ses
Heidi Helming

Kasserer