Til Biskop Niels Henrik Arendt

Haderslev Stift

Ribe Landevej 37

6100 Haderslev

 

Egernsund den 27.02.2009

 

Kære Biskop Niels Henrik Arendt 

Det er med beklagelse, at jeg i radioen har hørt,  at der ikke er fundet enighed vedr. vores problemstilling i Egernsund Sogn.

Havde ellers det indtryk efter, at der havde været et møde med flere sognebørn, Bjørn Leinum og Peer Mikkelsen i tirsdags. P.gr.a. arbejde kunne jeg desværre ikke være med til mødet. Men min mand Robert Oldager var repræsenteret

Har hørt fra flere, at specielt hr. Leinum havde givet udtryk for, at han var blevet meget chokeret over, under mødet den 18.02.09, at Kirsten Broe-Richter havde svaret på sine tre medsammensvorendes vegne, at alle fire Indre Missionske siddende i menighedsrådet IKKE ønskede, at gå af. Han mente også, at dette måtte vi jo have kunnet se ved mødet.

Men da Leinum jo har haft en stille og rolig snak den 24.02.09 med de almene sognebørn og fået en forklaring på, hvordan vi tænker og føler og hvor han klart gav indtryk af forståelsen af det hele, men bare ønskede en snak med Dem, inden han ville svare ”ja” eller ”nej”  til, at gå eller blive i menighedsrådet, troede vi jo helt klart han havde forstået budskabet. Men han benyttede sig IKKE af, at træde tilbage.

Derfor må jeg/vi konstatere, at det ikke kun var Kirsten Broe-Richters mening der kom tilkende, da der blev meldt ud, at alle fire IKKE ønskede, at træde ud af menighedsrådet…

Leinum havde klart givet udtryk for, at han absolut IKKE ønskede, at støde nogen, gøre nogen ked af det eller IKKE være vellidt i byen.

Han ønskede klart IKKE, at sognet skal nedlægges eller sammenlægges med andre sogne. Men desværre er det jo lige netop det, der alligevel hurtigt kan ske.

Samtidig sagde han, at han kun ønskede det bedste for vores by og sogn…

Men hvis man skal lyve for, at være Indre Missionsk eller Ludersk, så er jeg glad for, at jeg bare er ganske almindelig Kristen…

Hvis al denne ballade er kørt så langt ud som den jo desværre er fordi NOGEN ville give sognebørnene noget, at tænke på og en lærestreg så tror jeg vi har fattet budskabet NU?

Min datter har i en årrække været tilmeldt ” Junior klubben”, som blev ledet at bl.a. Lisa Iversen. Derigennem er min datter flere gange blevet inviteret med på sommerlejer i Sundeved Centret… På daværende tidspunkt vidste vi ikke at det var en Indre missionsk lejr. Men kan jo se nu, at der allerede dèr har været en form for, at prøve på, at danne en sammenhæng med det Indre missionske!!!

Må så sige heldigvis kunne Emily ikke komme med på de lejre.  

Jeg er født egernSUNDER og ikke egernSYNDER…

Synes det er meget krænkende, at læse i Jyske Vestkysten den 25.02.09, at De tillader bladet, at citere Dem for, at have sagt: ”man kunne kalde dem egernsyndere”.

Vil gerne indrømmer: ja vi ligger som vi har redt som De så pænt bliver citeret i Jyske Vestkysten, men i lige måde er jeg desværre nødt til at sige. Hvis De og Deres samarbejdspartnere havde lavet en regel, hvor man til informationsmødet, inden menighedsrådsvalget skulle tilkendegive , hvad man står for rent kirkeligt, havde vi jo heller ikke stået i denne situation nu… 

For så var der nok nogen, der havde råbt højt om, at menighedsrådet var ved at blive ”invaderet” af indre missionske folk. Og så er jeg sikker på der var blevet valgkamp…. 

Men desværre var der jo ingen regler på dette område!!!

Men som et gammelt ordsprog siger: ”af skade bliver man klog, men sjældent rig”!!!

Og det er vi som EGERNSUNDERE så desværre nødt til, at tage til os.

 Hvis ellers der ikke er nogen der meget snart får en dårlig smag i munden??!!

 

Med venlig hilsen

Karina og Robert Oldager

Sundgade 77

6320 Egernsund